hello-summer-cinema

Cinema

In samenwerking met Cinéma Galeries worden er films vertoond rond het thema water, oases en eilanden. Ideaal om even te ontsnappen, elke zaterdag van 22 tot 00.30 u. en op woensdag 31 juli aan de Congreskolom van 22 tot 00.30 u.

Beschrijvingen van de films

The host (Rijksadministratief Centrum - 27.07 - 22:00)

In Seoel, Zuid-Korea worden stedelingen geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft, maar daar zo nodig uit komt om slachtoffers te maken. Wanneer een jong meisje door het monster wordt ontvoerd, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar te bevrijden.

Geregisseerd door : Bong Joon-ho
Productiejaar : 2006
Duur : 119 minuten
Land : Zuid-Korea

Spring Summer fall winter and spring (Rijksadministratief Centrum - 03.08 - 22:00)

Midden in een meer in Korea ligt een kleine tempel, waarin een oude monnik en een kleine jongen samen leven en bidden. De oude monnik leert de jongen de wijsheden van de natuur en het leven. Geruime tijd later is de kleine jongen een flinke tiener geworden. Een moeder brengt haar dochter naar de tempel, omdat die last heeft van een psychische ziekte en hier tijd en rust kan hebben om te genezen. In de jonge monnik ontwaakt een liefde voor de jonge vrouw. Zonder dat de oude monnik het doorheeft worden de twee verliefd op elkaar en na genezing van de vrouw gaat de jonge monnik haar achterna, ondanks bezwaren en waarschuwingen van de oude monnik. Het duurt echter niet lang voordat hij terugkeert om bescherming te zoeken voor zijn daden die hij heeft gepleegd. Zijn oude leermeester is echter niet zomaar bereidt om hem die bescherming te geven.

Geregisseerd door : Kim Ki-duk
Productiejaar : 2003
Duur : 105 minuten
Land : Zuid-Korea

Still the water (Ambiorixsquare - 10.08 - 20:00)

Op het subtropische Japanese eiland Amami-Oshima blijven natuurtradities leven. Tijdens een augustusnacht van traditionele dansen onder de volle maan ontdekt de zestienjarige Kaito een dood drijvend lichaam in zee. Zijn vriendinnetje Kyoko zal hem helpen dit mysterie te doorgronden.
Samen leren Kaito en Kyoko volwassen te worden door het ervaren van de onderling verweven cycli van leven, dood en liefde.

Geregisseerd door : Naomi Kawase
Productiejaar : 2014
Duur : 118 minuten
Land : Japan, Frankrijk, Spanje

The shape of water (Peter Benoitplein - 17.08 - 22:00)

1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Geregisseerd door : Guillermo del Toro
Productiejaar : 2017
Duur : 123 minuten
Land : US

The Life Aquatic (Prins LeopoldSquare - 24.08 - 22:00)

De oceanograaf Steve Zissou (Murray) heeft z’n beste tijd wel gehad. Wanneer zijn partner tijdens het filmen gedood wordt door een jaguarhaai, stelt Zissou een crew samen om wraak te nemen op het mysterieuze beest. Onder de crew bevinden zich onder anderen zijn van hem vervreemde vrouw (Huston), een journaliste die een stuk over hem wil schrijven (Blanchett) en een man van wie hij wel eens de biologische vader zou kunnen zijn (Wilson).

Geregisseerd door : Wes Anderson
Productiejaar : 2004
Duur : 118 minuten
Land : US