hello-summer-sport-2
hello-summer-sport

DE SPORTIEVE AFSPRAKEN VAN HELLO SUMMER

In de zomer van 2022 zullen tal van sporten die voor iedereen toegankelijk zijn, centraal staan en het hart van de hoofdstad tot leven brengen.
Basketbal (Crelan 2vs3 Master), Beach Volley, atletiek… Meer info hieronder. 
Rolschaatsen, steppen, skateboarden, parkour, klimmen… de Stad Brussel zal ook enkele sporten voorstellen die in 2024 olympische disciplines zullen worden.
Info op : inthestreets.brussels

L’événement offre des rendez-vous gratuits (sportifs, culturels et artistiques), conviviaux et instagrammables. Ils soulignent l’identité de divers quartiers parmi les plus attractifs de la capitale et permettent des découvertes insolites.

Les Bruxellois et les touristes qui circulent dans les ruelles du centre-ville ne peuvent pas faire 200 mètres sans être surpris.

Basket: Crelan 3vs3 Masters

Op 30 en 31.07 

Iedereen die van streetball, basketbal en de urban lifestyle houdt is welkom! De beste teams van elk toernooi plaatsen zich voor de finale.

Muntplein & Brouckèreplein.

Zaterdag 30 juli:
10u-19u – U13, U15 & U18

Zondag 31 juli:
10u-18u – U23, 23+ Recreational & 23+ Elite

Website: www.3x3masters.be
Facebook: www.facebook.com/3X3Masters
Instagram: www.instagram.com/3x3basketballbe/

Master Beach Volley Tour

Van 11 tot 14.08 

Het lijdt geen twijfel dat teamsporten goed zijn voor de sociale verbondenheid. Daarom worden in hartje Brussel, in samenwerking met de Volleybalfederatie, beachvolleybaltoernooien georganiseerd. De beste Belgische spelers zullen het tegen elkaar opnemen in de finales van het Belgisch kampioenschap.
Brusselaars en bezoekers van buitenaf kunnen zich ook een keer wagen aan deze veeleisende en opwindende sport via verschillende workshops en initiaties.
Er worden verschillende velden aangelegd op het Beursplein en voor het administratieve gebouw.

Muntplein en Anspachlaan.

Donderdag 11 augustus:
Vanaf 9 u.: Jeugdkampioenschappen U14 en U18
Vanaf 16 u.: Bedrijventoernooi
End : 22 u.

Vrijdag 12 augustus:
Vanaf 9 u.: Jeugdkampioenschappen U16
Vanaf 13.30 u.: Mastertoernooi
End : 20 u.

Zaterdag 13 augustus:
Vanaf 9 u.: Mastertoernooi
End : 20 u.

Zondag 14 augustus:
Vanaf 9 u.: Finaledag Masters
15.30 u.: Finale Wrouwen
16.30 u.: Finale Mannen gevolgd door de Podium Ceremonie
Einde: 20u

Website: www.belgiumbeachvolley.be

Street 100m

Op 13 en 27.08 

Sport promoten voor iedereen: met dat opzet worden 100-meterpistes ingericht op verschillende openbare plaatsen, zodat zoveel mogelijk mensen het eens kunnen proberen. Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met de Memorial Van Damme, die op vrijdag 2 september zal plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion.

Wie de uitdaging wil aangaan en het record van Usain Bolt van 9,58 seconden wil overtreffen, kan zijn kans wagen op zaterdag 13 augustus (Dikke Lindelaan in Laken) en 27 augustus (De Brouckèrepl.), van 14 tot 18 uur.
Kim Gevaert, voormalig olympisch kampioene en nieuwe directeur van de Memorial Van Damme, zal meermaals aanwezig zijn, net als andere bekende sporters.