Ter Kamerenbos- gratis

Ter Kamerenbos

Van vrijdag 02.07 tot zondag 30.09

Sport mocht natuurlijk niet ontbreken op het zomerprogramma van de Stad Brussel!

Om sportbeoefening in de wijken te bevorderen, worden er onder de vlag van ‘Hello Summer’ talrijke activiteiten en initiaties aangeboden aan de buurtbewoners, het merendeel gratis.

Naast de activiteiten in het kader van Summer Pop en Vaux-Hall Summer, worden in het Ter Kamerenbos talrijke sportieve en recreatieve evenementen georganiseerd.
De groene omgeving, een vaste trekpleister voor omwonenden die op zoek zijn naar wat ontspanning, leent zich perfect om bij te tanken met familie en vrienden.

Het S’ket Park

Van vrijdag 2 juli (inhuldiging om 15 u.) t.e.m. zondag 19 september (non-stop open).

Skateboard, step, rollerblades, BMX, cross, quad,… Deze zomer kun je al deze disciplines beoefenen in het outdoor skatepark van het Ter Kamerenbos. Het BXL S’ket Park aan de Groenendaallaan is speciaal ontworpen voor zowel beginners als gevorderden.
Op een oppervlakte van 330 m² kunnen boardfanaten werken aan hun tricks, ollies, drops en andere acrobatische figuren.
Het S’ket Park omvat curb-, double curb-, flat rail-, jump- en double wave-modules. De uiteinden omvatten een miniramp en twee quarter pipes.

Voor sensatiezoekers is het BXL S’ket Park de place to be!

Gespanhoek en sport

Van vrijdag 16.07 tot donderdag 30.09

Tafeltennis: er staan pingpongtafels rond de kiosk, voor spannende wedstrijden of gewoon een vrijblijvend spelletje. Rackets en balletjes zijn desgewenst te huur (met borg).

Speelplek: We toveren een container om in een verluchte speelruimte met een vaardigheidscircuit. Ideaal voor kinderen om hun relatie tot de ruimte te verkennen.

Film

Van donderdag 22 tot zondag 25.07

Er zijn telkens vanaf 22 uur gratis filmvertoningen in openlucht op een reuzenscherm, in samenwerking met Cinema Galeries. Er werd gekozen voor het thema ‘bos’, een knipoog naar de weelderige groene omgeving. Installeer je in een ligstoel en geniet – in alle veiligheid, want de fysieke afstand wordt gerespecteerd.

  • Donderdag 22/07: Max et les maximonstres
  • Vrijdag 23/07: Predator
  • Zaterdag 24/07: Les géants
  • Zondag 25/07: Moonrise kingdom

Groenendaallaan verandert in Sportplein

Elke zondag van 18.07 tot 08.08

Er zijn, naast de activiteiten in het S’Ket Park, ook rollerskate- initiaties. Voor kinderen is er een leuk klein circuit.

Panoramalaan in het teken van mobiliteit

Elke zondag van 18.07 tot 08.08

Je kan proeven van verschillende vormen van actieve mobiliteit in samenwerking met VIAS, Flywheels en Pro Velo, verenigingen die actief zijn op het terrein.
Langs een uitgestippelde route krijgen fietsers het gebruik van de fiets (klassiek of elektrisch) (opnieuw) onder de knie. Er zijn fietsen beschikbaar, zowel klassieke als elektrische, en je kunt specifieke opleidingen volgen. Tijdens een korte workshop leer je zelf kleine herstellingen uitvoeren.

Bezoekers kunnen ook andere ‘zachte’ transportmiddelen uitproberen, zoals eenwielers, steps, segways en miniscooters.
Er is een infostand.

Educatieve koetstochten

Elke dag, van 9.00 tot 12.15 u. en van 18.00 tot 21.15 u.

Tijdens een 30 minuten educatieve tocht in een paardenkoets leer je alles over de sociale en ecologische troeven van de zachte mobiliteit, in het bijzonder over het symbolische en bewustmakende nut van het Hyppy-project.

Meer informatie volgt binnenkort.